Diverse

Ferien er overstået, men må din bil trække campingvogn?


Campingpladsen er fundet, rejsen bestilt og glæden stor. I har dog en større spekulation, må bilen nu trække den nye campingvogn I har købt? Der findes en længere liste af regelsæt for kørsel når både det gælder trailer og campingvogn. Her er en guide, så ikke du kører ulovligt sydpå.

Når det gælder kørsel med trailer og campingvogn er der flere aspekter du skal tage højde for. Du skal både tage udgangspunkt i campingvognens vægt, din bils vægt, anhængerens registreringsattest og dit kørekort.

Få styr på det inden det er for sent
Flere og flere glemmer at tjekke op på den vægttilladelse de har inden de kører på ferie. I værste tilfælde kan det koste ferien, hvilket ikke er noget nogen af os ønsker. Så undersøg din tilladelse, og opgrader dit kørekort eller invester i en større bil, hvis det er nødvendigt. Kig f.eks. nærmere på en bil som Peugeot 3008 SUV, eller vælg en ny VW.

Hvordan læser jeg mit kørekort, så ikke jeg overtræder reglerne?
Som udgangspunkt har du med et standard kategori B-kørekort re til at køre en bil på 3500kg. Det vil sige at du må køre med en anhænger på op til 750kg. Hvis anhængerens totalvægt er mere end 750kg skal du dog være opmærksom på, at bilen og anhængerens totalvægt ikke må overstige 3500kg. Kniber det med ikke at overstige de 3500kg, så kan du med fordel opgradere dit kørekort til en kategori B/E-kørekort, der giver dig muligheden for at køre med en vægt på helt op til 7000kg.

Tjek din registreringsattest
Det fremgår i bilens registreringsattest under punktet ”påhængskøretøjets største tilladte totalvægt m/u bremser”, hvor meget vægt den må køre med. Undersøg dette grundigt inden du bevæger dig ud på vejene.

Træt af den lange hastighedsbegrænsede køretur?
Det er nu blevet muligt at søge op et tempo 100 særskilt, der gør det lovligt for jer at køre 100km/t på motorvejene og 80km/t på landevejene. Du kan søge om skiltet, men skal dog gennemføre et syn, hvis dit påhængskøretøj vejer over 750kg.

Diverse
Få råd til flere eventyr, når du vælger en billig a-kasse
Diverse
Sådan kan du bedst muligt forberede dig til en lang vandretur
Diverse
Få hjælp til valg af garageport