Rejser

Helt tæt på Afrikas vilde oplevelser


Hvad kan være mere eventyrligt end at komme helt tæt på nogle af verdens farligste dyr? At sidde kun få meter fra selveste dyrenes konge på Kenyas vidde savanne. Eller spise frokost i campen og pludselig få besøg af en af Afrikas enorme majestætiske elefanter. De oplevelser fås kun på en safarirejse i Afrika, og Kenya er uden tvivl et af de bedste steder for vilde safarioplevelser.

Kenyas utrolige natur

I Kenya finder du sceniske og alsidige landskaber, som straks vækker genkendelse, hos alle der går rundt med en drøm om Afrika. Her er de smukke røde og grønne områder med delvis ørken ved Tsavo National Park. Her er ferskvandssøerne ved Lake Naivasha, der vrimler med fugle, og hvor du kan sejle helt tæt forbi flodhestene, der ligger og grynter ved vandoverfladen. Her er det ubegribeligt frodige område med dets dertilhørende rige og alsidige dyreliv, hvor du kan beskue alle nuancer af grønt, så langt øjet rækker ved Aberdare højlandet. Du finder selvfølgelig også de klassiske græssavanner i Masai Mara National Reserve, som er hjem for den fascinerende store gnuvandring. Den store gnuvandring, eller migration, kender mange fra tv, og at få lov til at opleve den kan ikke sammenlignes med noget andet. Migration starter i Tanzania i Serengeti National Park, hvor op mod 1,5 millioner gnuer fulgt af næsten 250.000 zebraer vandrer mod Kenya efter vand og føde. Særligt fra juli til oktober er chancerne gode for at se det storslåede fænomen i Kenya. Blandt andet det at se dyrene krydse den brusende Mara Flod er en fantastisk, og til tider meget barsk, oplevelse. Alt det her er kun et lille udpluk, af de smukke landskaber du finder i Kenya.

Big Five Safari

Sammen med de fantastiske naturområder kommer der, udover migration, også et væld af andre safarimuligheder. Blandt andet har du i Kenya god chance for at komme til at møde The Big 5. The Big 5 er de fem dyr, som ifølge de afrikanske jægere i gamle dage var sværest at fange og nedlægge. The Big 5 består af løver, elefanter, næsehorn, bøfler og leoparder, og mange har et ønske om at komme til at opleve netop disse dyr i virkeligheden. Ikke nok med det så er Kenya også hjem for en stor bestand af de sky geparder, som mange steder er rigtigt svære at få lov til at se. Dertil kommer der giraffer, antiloper og stort set alle andre klassiske ’Afrika-dyr’, du kan komme i tanke om.

Tid til at samle indtrykkene

Efter alle de uforglemmelige oplevelser kan det for de fleste være tiltrængt at læne sig tilbage og absorbere det hele. Det Indiske Ocean skaber de perfekte rammer til ultimativ selvforkælelse og afslapning. Hvide sandstrande, azurblåt hav, farvestrålende tropiske planter på land og koralrev i havet og de perfekte badevandstemperaturer året rundt. Eventyrlige Zanzibar er et af de steder, hvor man kan finde alle disse ingredienser. De fleste får også associationer om et skønt tropeparadis, når der snakkes om den smukke krydderiø. Skulle du have lyst til at krydre badeferien med de sidste oplevelser, er Zanzibar det perfekte sted at gøre det. Her er fyldt med smukke landskaber, du kan vandre eller cykle rundt i, og blandt andet se den sjældne røde colobus abe, som kun lever på Zanzibar. Du finder også den charmerende by Stone Town, som er på UNESCO’s verdensarvsliste, og som er fyldt med hyggelige autentiske oplevelser. Du kan blandt andet se, hvor Freddie Mercury blev født, hvilket er en af den lille ø’s store stoltheder. Du kan også bare læne dig tilbage og nyde den utroligt lækre lokale mad med de friske krydderier, mens du ser solen forsvinde ned bag havet i en eksplosion af farver.

Rejser
Gode råd til din næste surf rejse
Rejser
Brug dit sabbatår på noget meningsfyldt
Rejser
Tag hele familien med til fascinerende Island