Outdoor

Flyt dine grænser og bestig et bjerg


I dag er bjergbestigning blevet en sport, som mange mennesker gør både professionelt men også i fritiden. Der findes mange forskellige bjerge, klipper og lignende, som man kan bestige, hvilket betyder, at man selv kan vælge, hvor stejlt der skal være, sværhedsgraden og i hvilket klima, man gerne vil klatre. Mange mennesker har højdeskræk, og derfor kan det være en god idé at tage en tur ud og klatre for at overvinde sin frygt. Så hvad du enten har brug for at prøve noget anderledes og ekstremt, eller du har højdeskræk, så kan det hjælpe at bestige et bjerg eller en klippe. Synes du, at det lyder interessant – så kan du læse med herunder.

Gode råd til at bestige et bjerg

Inden man vælger at bestige et bjerg, så skal man tage stilling til nogle forskellige ting. For det første så skal man finde ud af, hvilket bjerg man kan og må bestige – man skal undersøge nogle ting på nettet og derefter spørge sig selv om nogle ting, inden man tager stilling til et bjerg, klippe eller andet. Er det eksempelvis lovligt at klatre i det område? Så sørg altid for at tjekke love og regler inden du tager afsted. Passer sværhedsgraden til mig? Hvis du er begynder, så er det ikke Mount Everest, som du skal starte med at prøve at bestige. Vælg derfor et mindre bjerg, som passer bedre til dig og øg derefter sværhedsgraden.

Derudover er det en god idé at tage med en instruktør ud og klatre nogle gange først, inden man vælger at gøre det alene. Man skal også tænke på sikkerheden, da det kan være farligt at bestige bjerge, hvis man ikke har styr på grundteknikker og regler. Så sørg altid for at tage ud og klatre med en anden person, da det både er sjovere at være to men også mere sikkert.

Hvorfor skal jeg bestige et bjerg?

De fleste mennesker bestiger bjerge af forskellige årsager. Nogle af de hyppigste årsager er dog for at slippe af med højdeskræk og komme ud af sin komfort zone.

Outdoor
Vandretur – find vej i mørket med en lommelygte
Outdoor
Derfor er gokart så sjovt
Outdoor
Fantastiske trampolin spil at spille med hele familien
There are currently no comments.