Udstyr

Det skal du kigge efter, når du vælger rygsæk


En god rygsæk er alfa og omega, når du skal på tur. Med den forkerte rygsæk kan oplevelsen hurtigt blive alt andet end sjov, og hvis det er helt galt, kan du skade din ryg.

Her på siden har vi en længere guide til, hvordan du vælger den helt rigtige rygsæk. I denne artikel får du lynversionen med de tre vigtigste ting, du skal overveje, når du køber en ny rygsæk.

Hvilken størrelse har du brug for?

Det er altid svært at forudsige fremtiden, men hvis du har haft en rygsæk tidligere, har du formentlig en nogenlunde idé om dit pladsbehov. Det er vigtigt, at du kan have alle dine ting i rygsækken, og at der også er plads til en førstehjælpskasse og andre fornødenheder. Omvendt er det afgørende, at du ikke køber en for stor rygsæk, så du kommer til at fylde for meget i den. Det er nemlig utroligt, hvor meget skrammel man kan få sorteret fra, når der er ikke er plads i tasken.

Fleksibilitet sparer dig for en formue

Når det kommer til størrelse, er det en god idé at vælge en fleksibel taske. En rygsæk, der nemt kan spændes ind og ud og måske endda udvides med ekstra sektioner er ideel, hvis du vil nøjes med at have én rygsæk, der kan det hele.

Mange rygsække fås også med fleksible stropper og remme, så du kan bære den på forskellige måder. Det kan være en god løsning, men det må aldrig være på bekostning af rygsækkens ergonomi. Hvis du skal vælge, er en rygsæk, der er fantastisk til én ting altid bedre end en, der er halvgod til mange ting.

God kvalitet

Den tredje ting, du skal kigge efter, er nemlig kvalitet. Det handler både om komfort og ergonomi, men i den grad også om materialerne. Hvis du for eksempel har brug for en vandtæt rygsæk, er det helt afgørende, at du vælger en i god kvalitet, så den rent faktisk er vandtæt.

Det er også vigtigt, at din taske er i et slidstærkt materiale, men samtidig skal det helst ikke være for tungt. Det er op til dig at vurdere, hvilken balance der passer til dit behov.

Det kan også være en god idé at kigge efter kvaliteten på spænderne, så du ikke risikerer at de knækker efter kort tids brug. Defekte spænder kan gøre en ellers god rygsæk nærmest ubrugelig, så her kan det bestemt ikke betale sig at tage den billige løsning.

Udstyr
Gode tips – sådan vælger du den rigtige rygsæk første gang
Udstyr
Vælg de rigtige solbriller til din rejse
Udstyr
Fem vigtige faktorer at overveje ved valg af tagmaterialer
There are currently no comments.