Diverse

Derfor skal man skyde billeder manuelt


Når man køber sit første kamera, så kan det være svært at finde ud af hvordan det virker. Derfor har kameraer en masse indstillinger, som begynderen kan gøre brug af uden at skulle tage stilling til ISO, blænde og lukketid. Senere så bliver man bedre til de forskellige indstillinger, og man kan derfor begynde at skyde billeder manuelt. Der er en grund til at alle professionelle fotografer skyder billeder manuelt – på den måde kan man selv bestemme, hvordan billedet skal se ud. Synes du, at det lyder spændende med manuel fotografering, så kan du læse mere herunder.

Fordele ved manuel mode

Der er flere forskellige fordele ved manuel mode. For det første så kan man selv bestemme ISO, blænde og lukketid. ISO er grundlæggende lysfølsomhed og ved at indstille på den funktion, så kan man selv bestemme, hvor lidt eller hvor meget kameraet er følsom overfor lys.

Blænden er en funktion, der bestemmer, hvor meget lys der kommer igennem objektivet.

Lukketiden er en lille ’klap’, der bestemmer, hvor lang tid sensoren får lys.

Så grundlæggende har alle 3 funktioner indflydelse på, hvor lidt eller hvor meget lys sensoren registrerer.

Fordelen ved manuel mode er, at man kan selv bestemme, hvor meget lys man lukker ind i kameraet. Det betyder, at man kan få mange forskellige resultater ved at ændre på ISO, blænde og lukketid. Hvis man gerne vil skyde et portrætbillede med en sløret baggrund, så kan man det. Det kan også være, at man gerne vil skyde et landskabsbillede og derfor gerne vil have det hele i fokus. Hvis det er tilfældet, så er det også en mulighed. Det handler om at kombinere de 3 indstillinger og derved få de resultater, som man gerne vil have.

Øvelse gør mester

Når man skifter fra auto mode til manuel mode – så tager man et stort spring, og man skal pludselig tage stilling til mange forskellige ting. Derfor handler det om at øve sig med ISO, blænde og lukketid. Det er kompliceret i starten, men før du ved af det, så har du styr på det.

Diverse
Sådan kan du sikre, at dine medarbejdere lærer hinanden bedre at kende
Diverse
Aktiv oplevelse på Fyn
Diverse
Få overblik over aktiviteterne med online dokumenter
There are currently no comments.